JESUS AS BYBELSE MIDDELPUNT

deur Chundre Filippus

As iemand jou vra wat die middelpunt van die Bybel is, sal jy geneig wees om Psalm 119 te noem. Dit is waar jy die Bybel in die middel oopmaak, maar die werklike middelpunt is Jesus Christus self. Hy is die verband tussen die Ou en Nuwe Testament. Hy is die lens deur wie ons na die wêreld moet kyk.

As Christen het ek dikwels gehoor dat ons geloofsargumente sterk moet wees. Dit is ’n boodskap wat elke dag deur die Teologiese Fakulteit by Stellenbosch Universiteit weergalm, maar om eerlik te wees, het ek hierdie debatte dikwels vermy. Dit voel asof dit net jou tyd en energie vreet, ongeag wie uiteindelik “wen.”

Onlangs was ek egter betrokke in ’n intensiewe debat oor homoseksualiteit, wat my in ’n toestand van innerlike stryd en onsekerheid gedompel het. Ek het nog nooit mense op grond van wie hulle liefhet gediskrimineer nie, maar ek het gesukkel om ’n sterk argument te formuleer om my sienings te ondersteun. Dit was ’n uitputtende ervaring, soos om in ’n geveg te wees waar dit voel asof jy op die punt van verloor is.

Ek het my toevlug geneem tot Pastor Felix (Meylahn), my mentor en direkteur van studies vir die Lutherse teologiese studente, vir leiding en raad oor hierdie gevoelige onderwerp. Tydens ons gesprek het Pastor Felix iets gedeel wat ek tot vandag, maande later, met my dra: “Jesus is die middelpunt van die Bybel. Ons verstaan alle vraagstukke deur die lens van

Jesus”. Hierdie eenvoudige, dog insiggewende woorde het my diep geraak, veral in sake van liefde en aanvaarding. Dit het my herinner dat ons altyd deur die lens van Jesus se liefde en genade moet kyk.

Die idee dat ons al ons vraagstukke en debatte deur die perspektief van Jesus se liefde moet benader, het ’n gevoel van kalmte en versekering in my gebring. Die idee dat ons al ons vraagstukke en debatte deur die perspektief van Jesus se liefde moet benader, het ’n gevoel van kalmte en versekering in my gebring. Dit het my gehelp om te besef dat liefde nie beperk word deur etikette of vooraf ingestelde idees oor Jesus nie, maar dat dit die kern van ons geloof en menswees vorm.

Wanneer ons oor Jesus se missie op aarde praat, onthou ons dat Hy gekom het vir die onderdruktes, die gebroke, en diegene wat verwerp is. Sy lewe, sy leringe, en sy onvoorwaardelike liefde vir almal, herinner ons aan die ware betekenis van die evangelie.

Ek bid dat ons almal mag voortgaan om die Bybel te bestudeer met ’n vernuwde oog, op soek na die spore van Jesus se lewe en die riglyne wat Hy vir ons gee.

Mag die genade van ons Here Jesus Christus met julle wees. Met vriendelike groete,

Chundre Filippus